Εκλογές στην Κύπρο: Στο 67,6% η προσέλευση μέχρι τις 17:00

Το αντίστοιχο ποσοστό των Προεδρικών εκλογών του 2018 ήταν 66.2%

Ποσοστό 67,6%, ήτοι 379.554 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ΠτΔ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το αντίστοιχο ποσοστό των Προεδρικών εκλογών του 2018 ήταν 66.2% , γεγονός που συνεπάγεται αύξηση συμμετοχής της τάξεως του 1.4%.

Ψηφοφόροι στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για τις Κυπριακές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έχουν στηθεί συνολικά 10 εκλογικά κέντρα για τους 3.646 Κύπριους πολίτες. Πρόκειται για το 30% των ψηφοφόρων εξωτερικού και αφορά στους Κύπριους που διαμένουν στη χώρα, και έχουν εγγραφεί στον Ειδικό Εκλογικό Κατάλογο.

«Η προσέλευση των ψηφοφόρων όπως αναμενόταν ήταν μειωμένη τις πρωινές ώρες. Μετά όμως το μισάωρο μεσημεριανό διάλλειμα και την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας στους κατά τόπους ελληνορθόδοξους ναούς της Βρετανίας είναι αισθητά πιο αυξημένη. Μέχρι στιγμή όλα βαίνουν ομαλά και δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός πρόξενος της Κύπρου στο Λονδίνο Οδυσσέας Οδυσσέως.

Τα εκλογικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου:

Κεντρικό Λονδίνο: 3 εκλογικά κέντρα στην Ύπατη Αρμοστεία - 1461 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι

Βόρειο Λονδίνο: 2 εκλογικά κέντρα στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο - 815 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι

• Μάντσεστερ : 1 εκλογικό κέντρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - 365 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι

• Μπέρμιγχαμ: 1 εκλογικό κέντρο στο κτήριο της Ελληνικής Κυπριακής Εστίας - 311 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι

• Λιντς: 1 εκλογικό κέντρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Τριών Ιεραρχών - 234 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι

• Μπρίστολ: 1 εκλογικό κέντρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου - 203 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι

• Γλασκώβη: 1 εκλογικό κέντρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Ευαγγελιστή Λουκά - 257 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Αυτή είναι η 13η εκλoγική αναμέτρηση για την ανάδειξη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο νέος Πρόεδρος θα είναι ο 8ος κατά σειρά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ