Εκλογές 2023: Τι ζήτησαν με επιστολή τους στη Διακομματική Επιτροπή για το debate οι έξι δημοσιογράφοι

Οι έξι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν σήμερα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το debate των πολιτικών αρχηγών 

Επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων ζήτησαν οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το debate των πολιτικών αρχηγών 

«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο Debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς. Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα» αναφέρει η σχετική επιστολή.

Οι θεματικές ενότητες του debate θα είναι οι εξής:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
5) Περιβάλλον και Ενέργεια

Μετά το τέλος της συνάντησης οι έξι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο newsroom, στο control των ειδήσεων και βεβαίως στο Studio 4, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για το debate που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη με τη συμμετοχή του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών Γιάννη Τρουπή. Μετείχαν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής της τηλεμαχίας Γιώργος Κουβαράς και οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sia Kossioni (@siakossioni)

Πηγή: ertnews.gr