«Είμαστε σε πόλεμο με τους δανειστές» δηλώνει (και) ο Ν. Βούτσης

«Είμαστε σε πόλεμο με τους δανειστές» τόνισε την Παρασκευή στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σημειώνοντας ότι οι συνθήκες αναγκάζουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της «κουτσουρεμένο» και λιγότερο ριζοσπαστικά απ’ όσο θα επιθυμούσε.

«Η χώρα είναι σε πόλεμο, η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο κοινωνικό και ταξικό με τους δανειστές. Βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με τους εταίρους και κάθε μήνας που περνά με σφίξιμο των λουριών και των οβολών μας. Σε αυτόν τον πόλεμο δε θα πάμε σαν χαρούμενοι πρόσκοποι με πρόθεση να συνεχίσουμε τις μνημονιακές πολιτικές» είπε ο Υπουργός ενώ επετέθη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι επικροτούν την τιμωρία που επιχειρούν να επιβάλλουν στην κυβέρνηση και το λαό οι εταίροι.

«Στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης αντί να στέλνουν μηνύματα στους εταίρους να σταματήσουν την ασφυξία, έρχονται σήμερα και ζητούνε σε χρόνο μερικών ημερών τα ρέστα από την κυβέρνηση γιατί με τον δεδομένο προϋπολογισμό καλούμαστε να εφαρμόσουμε τον προγραμματισμό μας» είπε και πρόσθεσε «εμείς θα μείνουμε πιστοί στο συμβόλαιο μας με το λαό, εσείς να μείνετε πιστοί σε αυτούς που μας τιμωρούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε νωρίτερα και η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της φτώχειας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία ανέφερε ότι η «χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.»

«Σήμερα που αναλαμβάνουμε την διακυβέρνηση της χώρας και που βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου, χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις και δεν μπορούμε να περιμένουμε να αναδιαμορφώσουμε τις δικές σας πολιτικές. Προσπαθούμε με μελέτες που κάνουμε συνεχώς να εξορθολογίσουμε το σύστημα και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες δράσεις, για να πάνε τα λεφτά άμεσα εκεί που πρέπει να πάνε. Στόχος μας είναι να εντάξουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη σε ειδικές ξεχωριστές κατηγορίες για να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας τέτοιο που θα ανταποκρίνεται και θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες που υπάρχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου