ΚΑΙΡΟΣ

Δ.Σιούφας: «Μοναδική τους έννοια είναι να μείνουν στις καρέκλεςΙ»


Με αφορμή τις συζητήσεις για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

«Από την ώρα που ο πρωθυπουργός λειτούργησε κατά τρόπο αμφίσημο, κατά τρόπο σιβυλλικό, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση φρενοκομείου. Αμφιβάλλω αν και η άρχουσα ομάδα της κυβέρνησης ή ακόμη και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει. Μόνη έννοια της άρχουσας ομάδας της κυβέρνησης είναι πως θα παραμείνουν στις καρέκλες...».
«Εμείς έχουμε μια πάγια αρχή να μην ανακατευόμαστε στα εσωτερικά των κομμάτων. Σε ότι αφορά όμως στην κυβέρνηση, τα παραλυτικά φαινόμενα τα οποία ήδη παρουσιάζονται από όλη αυτή την κατάσταση και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, είναι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους μας».
«Η στρατηγική μας είναι προσδιορισμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν αλλάζει. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την πολιτική του μέτρου και της μετριοπάθειας με την οποία πολιτευόμαστε. Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι τα προβλήματα του κόσμου. Η στρατηγική μας είναι η ασυμβίβαστη σύγκρουση με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και ην αναξιοκρατία που πιστεύουμε -και αυτό είναι φανερό σε ολόκληρη την κοινωνία- θέλει αλλαγή κυβέρνησης. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».
«Από την ώρα που ακούστηκε ότι θα γίνει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, είδατε τις τιμές στα προϊόντα να πέφτουν; Είδατε τους ανέργους να βρίσκουν δουλειά; Είδατε τους πολίτες να αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς από ό,τι σήμερα; Είδατε να λιγοστεύουν τα ράντζα στα νοσοκομεία; Πρόκειται να αλλάξει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση ή πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και ένα πολιτικό κόλπο για να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τα προβλήματα του..».
Πηγή: skai.gr