Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μπροστά με 12,5 μονάδες η ΝΔ

Προβάδισμα 12,5% μονάδων δίνει στην ΝΔ δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το Μέρα25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%. 

Άλλο κόμμα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημιουργία Ξανά, Πλεύση Ελευθερίας) απαντά ότι θα ψηφίσει το 4%.  Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό της αποχής και των αναποφάσιστων που φτάνει στο 12%. Συγκεκριμένα, το λευκό, άκυρο και η αποχή συγκεντρώνουν το 3,5% των προτιμήσεων και το 8,5% απαντούν ότι είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν τι θα ψηφίσουν. 

Διαβάστε αναλυτικά την δημοσκόπηση

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ 47 μονάδες. Συγκεκριμένα το 66% δηλώνει ότι ανεξάρτητα από το τι θα ψήφιζε η ΝΔ πιστεύει ότι θα βγει πρώτο κόμμα σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Το ίδιο δηλώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 19%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος με 18 μονάδες διαφορά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων και ο Αλέξης Τσίπρας το 26%. Κανέναν από τους δύο απαντά το 25% των πολιτών. 

Οι πολίτες δηλώνουν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για την οικονομική κατάσταση τους. Το 47% απαντά ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση του είναι μέτρια και το 32% δύσκολη/πολύ δύσκολη. Μόλις το 16% λέει ότι η οικονομική κατάσταση του είναι άνετη και πολύ άνετη. 

Πηγή: skai.gr