Δημοσκόπηση Alcο: Το 41% τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας

Tο ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση φτάνει πλέον το 41% από 37% που ήταν τον Σεπτέμβριο

Αυξάνεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση όπως προκύπτει από το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσίασε απόψε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση φτάνει πλέον το 41% από 37% που ήταν τον Σεπτέμβριο ενώ το ποσοστό εκείνων που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας έπεσε στο 46% από 49% που ήταν πριν από τέσσερις μήνες.

Δημοσκόπηση

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα, η υπεροχή του πρωθυπουργού είναι μεγάλη καθώς υπέρ του τάσσεται το 33% των ερωτηθέντων έναντι 24% που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσκόπηση

Επίσης, στο ερώτημα πως θα ήταν σήμερα η κατάσταση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 41% δηλώνει χειρότερα, ίδια το 27% και μόλις 23% αναφέρει καλύτερα.

Τέλος σε ότι αφορά την ακρίβεια το 38% δηλώνει οτι ευθύνεται η διεθνής κρίση, το 25% λέει η κυβέρνηση και το 32% αναφέρει και οι δύο.
 

Πηγή: skai.gr