Δημοσκόπηση: 19 μονάδες μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης

Μικρό προβάδισμα, αλλά μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης, καταγράφει η ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής πέντε μόνο μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και 15 μόλις μέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι ενδεικτικό ότι η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης σχεδόν με 19 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή με 48,9%, έναντι 30% του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 20,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, η ΧΑ 5,8%, το ΚΚΕ 5,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) 4,1%, οι ΑΝΕΛ 2,9%, η ΕΚΕ 2,4%, το Ποτάμι 2,1%, η ΛΑΕ 1,7% (άλλα κόμματα 2,7%).

Το 62,1% αποδοκιμάζει τις ενέργειες του πρωθυπουργού τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης, ωστόσο το 64,2% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. Παράλληλα, το 71,4% εκτιμά ότι το ασφαλιστικό θα περάσει τελικά από τη Βουλή παρά τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτές.

Οι ερωτηθέντες εκτιμούν επίσης ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή σε ποσοστό 62,1%, αλλά ένα 42,1% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να τα εφαρμόσει καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προηγείται έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη με μικρή διαφορά: 34,8% έναντι 33,2% για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ. Ένα 23,7% απορρίπτει και τους δύο.
Πηγή: skai.gr