Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν αναπτύχθηκε όσο θα μπορούσε

Αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρξει περισσότερο πράσινο, καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ χαμηλά στη αναλογία πράσινης έκτασης ανά κάτοικο. 

«Οι ιδιαιτερότητες στον ΟΛΘ δεν επέτρεψαν στη Θεσσαλονίκη να αναπτύξει όσο μπορεί το λιμάνι της, κάτι που θα απογειώσει την πόλη» δήλωσε στο ράδιο Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βενιέρης, σημειώνοντας πως ο Πειραιάς χάρη στις πολιτικές επιλογές που έγιναν αναβάθμισε το ρόλο της Αττικής.

Αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρξει περισσότερο πράσινο «καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ χαμηλά στη αναλογία πράσινης έκτασης ανά κάτοικο. Η αξιοποίηση του χώρου της ΔΕΘ είναι μια λύση, αλλά δεν είναι αρκετή. Την ένταση του προβλήματος θα μειώσει η αξιοποίηση των περιφερειακών στρατοπέδων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατασκευή του fly over, εστίασε στην ανάγκη «να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα στην πόλη που σε συνδυασμό με τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ να περιορίσουν τον καθημερινό Γολγοθά στη διάρκεια των εργασιών. Ελπιζω να μην σκοντάψουμε για ακόμη μια φορά σε προσφυγές στο ΣΤΕ, οι οποίες κόστισαν πολύ στη Θεσσαλονίκη».

Ερωτηθείς για τα συν και πλην της σχέσης του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, δήλωσε πως του δημιουργεί πρόβλημα, «καθώς όσοι δε με γνωρίζουν με ταυτίζουν με πτυχές της πολιτικής και επαγγελματικής του πορείας, που είναι διαμετρικά αντίθετες, ωστόσο υπάρχει και η θετική πλευρά της 'συζήτησης' που γίνεται αναφορικά με τη υποψηφιότητά μου».

Για τη σχέση δημοσιογραφίας - πολιτικής τόνισε πως η διττή ιδιότητα γίνεται δυνατό όπλο «αρκεί να τη χρησιμοποιεί κανείς ανυστερόβουλα και ανιδιοτελώς».

Πηγή: skai.gr