Τις κινήσεις τους συντονίζουν Ελλάδα και Κύπρος ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που μεταξύ άλλων θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της της Τουρκίας.

Aύριο Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στη Λευκωσία όπου και θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διεμήνυσε ότι η Αθήνα αλλά πλέον και όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι, αναμένουν συνέπεια και συνέχεια από την Άγκυρα και όχι προσχηματικές συμπεριφορές.

“Δεν θέλουμε να ακούμε μόνο συζήτηση για ειρηνική επίλυση της μιας και μοναδικής διαφοράς που έχουμε, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και την ίδια στιγμή να βλέπουμε παράνομες Navtex ή να βλέπουμε προκλητικές ενέργειες όπως είναι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα Κατεχόμενα», σημείωσε.

Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα σκοπεύει να ζητήσει κυρώσεις ή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία στην επικείμενη Σύνοδο, επεσήμανε ότι αναφορά σε εμπάργκο όπλων έχει κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ μετά τις προσπάθειες της Αθήνας και τις Λευκωσίας από τον Οκτώβριο, υπάρχει το πλαίσιο κυρώσεων που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν.

Οι όποιες αποφάσεις θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις