ΚΑΙΡΟΣ

Διαβούλευση με τους πολίτες για τα κρατικά αυτοκίνητα

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων, στη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε τη Δευτέρα το μεσημέρι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών για το σχέδιο της υπουργικής απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, με θέμα τα κρατικά αυτοκίνητα. Τα σχόλια, οι παρατηρήσεις και οι τοποθετήσεις των πολιτών είναι ήδη δεκάδες.

Όπως είναι γνωστό, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ρυθμίζει θέματα σχετικά με τα κρατικά αυτοκίνητα και στοχεύει στην υιοθέτηση νέων πρακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, καθώς και στη μείωση του κόστους και την ορθολογική αξιοποίηση του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει σε σύντομο μήνυμά του ο Γιάννης Ραγκούσης, "στόχος της διαβούλευσης είναι η υποβολή συγκεκριμένων παρατηρήσεων και προτάσεων στο κείμενο της απόφασης από όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί η δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή από την κοινωνία".

Ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει δε, πως "με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή των πολιτών στη σύγχρονη διακυβέρνηση είναι απαραίτητο στοιχείο επιτυχούς λειτουργίας της δημοκρατίας, που ενισχύει τη διαφάνεια και αξιοποιεί το σύνολο του δυναμικού της κοινωνίας, ζητούμε τη συμβολή όλων σε μία εποικοδομητική διαδικασία, που ενδυναμώνει την αποτελεσματικότητα των δημόσιων πολιτικών".

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις και τις επισημάνσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση diavoulefsi1@ypes.gov.gr μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2009.
Πηγή: skai.gr