Διαψεύδει η Αθήνα το δημοσίευμα για τουρκική επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη 

Ουδέν σχόλιο, ανέφεραν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Nordic Monitor το οποίο φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα για στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Αλεξανδρούπολη με στόχο την επιστροφή των 8 Τούρκων αξιωματούχων. 

«H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor» ανέφεραν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών. 

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν ότι «η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δεν διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται».

Επίσης, διαμήνυσαν πως γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή με ανάρτηση του στο Twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κάνει λόγο για «ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών» που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι του 2016. «Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μαλλον ομολογούν οτι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό», σημείωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 τουρκων με τους 2 Έλληνες φανταρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρις ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πιστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βαρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».