Μήνυμα για την εγγύηση των ελευθεριών αναμένεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μήνυμα για την εγγύηση των ελευθεριών αναμένεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εντός της ημέρας με αφορμή την αυριανή επέτειο όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Στο μήνυμά της η κυρία Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε σήμερα Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, ενόψει και της αυριανής επετείου της 25ης Μαρτίου.

   Η κ. Αγγελοπούλου ανέλυσε τους στόχους της Επιτροπής που εστιάζονται όχι μόνο στην επανάσταση του 1821, αλλά και στην εξέλιξη του ελληνικού κράτους τα τελευταία 200 χρόνια. Παρουσίασε επίσης τη μεγάλη ανταπόκριση που έχει η προσπάθειά της και ζήτησε τη στήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο έργο της.

 Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την υποστήριξη της Πολιτείας και του συνόλου των Ελλήνων για ένα δημιουργικό εορτασμό της κορυφαίας αυτής επετείου. Τόνισε τέλος, ότι οι δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, μαζί με όλον τον πλανήτη, μπορούν να δώσουν μια διαφορετική ώθηση στην προσπάθεια της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας αύριο Τετάρτη, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, θα μεταβεί στις 11 το πρωί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να καταθέσει στεφάνι.

Στην τελετή θα παραστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας. Επίσης, ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 

Πηγή: skai.gr