Κλείσιμο

Δεύτερη ηχηρή αποχώρηση από την Χρυσή Αυγή, εκτός και ο Ηλιόπουλος

Την αποχώρησή του από την Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε και ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό το «διαζύγιο» του κόμματος με τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει πως θα συνεχίσει να «αγωνίζεται» στις τάξεις ενός «νέου φορέα που εδραιώνεται δυναμικά σε ολόκληρη την Ελλάδα», δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αποδίδει την απόφασή του στα «αλλεπάλληλα λάθη» που διαπιστώνει, τα οποία έχουν οδηγήσει την Χρυσή Αυγή στο να «αποσυντίθεται».

Πρόκειται για την δεύτερη ηχηρή αποχώρηση από τις τάξεις της ΧΑ σε διάστημα δύο ημερών, υπό την σκιά της αποτυχίας του κόμματος να εισέλθει στην Βουλή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, που σημαίνει πως βρίσκεται εκτός κοινοβουλίου για πρώτη φορά από το 2012.

Χθες ο πρώην βουλευτής και εκλεγμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται, κάνοντας λόγο για λάθος κινήσεις από την πλευρά της παράταξης. Ανέφερε δε πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με κάποιους πρώην συναδέλφους του, ανάμεσά τους και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Η ΧΑ με ανακοίνωσή της απαίτησε από τον Γιάννη Λαγό να παραδώσει την έδρα του, κατηγορώντας τον για «δόλια» κίνηση.
Πηγή: skai.gr