Συνάντηση Δένδια με τον Ισπανό ομόλογό του-Υπεγράφησαν δύο μνημόνια κατανόησης

Με την υπογραφή δύο μνημονίων κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις και για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (José Manuel Albares), στη Μαδρίτη.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Ν. Δένδια στο Twitter, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την αναπτυσσόμενη ελληνο-ισπανική συνεργασία και τον συντονισμό εντός ΕΕ επί κοινών αξιών, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Βόρεια Αφρική, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή ασφάλεια και μετανάστευση, καθώς και για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησης και των διευρυμένων συνομιλιών έλαβαν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή) της Ισπανίας Μεριτσέλ Μπατέτ (Meritxell Batet), με την οποία είχε «γόνιμη συζήτηση για την ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, την κοινή μεσογειακή ταυτότητα μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας, θέματα ΕΕ και τις προκλήσεις για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και του προσφυγικού-μεταναστευτικού».

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Μαδρίτη ξεκίνησε με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων της Ισπανίας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας και Ισπανίας και η συνεργασία στη βάση των κοινών αξιών, θέματα της ΕΕ, η εισβολή στην Ουκρανία και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Πηγή: skai.gr