Δένδιας: Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και διάφορα διμερή ζητήματα στο επίκεντρο της συζήτησης με την Μπέρμποκ

«Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και παίζει πάντοτε έναν ιδιαίτερα ενεργητικό ρόλο, ώστε αυτή η προοπτική να εκπληρωθεί» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών

Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: 

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να μετέχω εδώ στο Βερολίνο, εκ μέρους της Ελλάδας, στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια. Όπως είναι γνωστό, ιστορικά, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και παίζει πάντοτε έναν ιδιαίτερα ενεργητικό ρόλο, ώστε αυτή η προοπτική να εκπληρωθεί. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στα Βαλκάνια. Από εκεί και πέρα, θα έχω μία διμερή συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, θα την ενημερώσω για την επίσκεψή μου προχθές στην Ουκρανία, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα θίξουμε και τα διάφορα διμερή ζητήματα» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών. 

Ερωτηθείς για το ποια πιστεύει πως θα είναι η στάση της Γερμανίας όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Νομίζω ότι η κυρία Μπέρμποκ, κατά την παρουσία της και στην Αθήνα, αλλά οφείλω να πω και στην Άγκυρα, τοποθετήθηκε με απόλυτη σαφήνεια και με μια στέρεη ευρωπαϊκή θέση, βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Όμως, είναι απαραίτητο να έχει μια διαρκή ενημέρωση, όπως και όλοι οι άλλοι Υπουργοί της ΕΕ, για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και πώς εξελίσσεται η κατάσταση». 

Πηγή: skai.gr