Δένδιας για προκλήσεις Ερντογάν: Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση, αμφισβητεί τη θέση της στο ΝΑΤΟ

Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Νορβηγία απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά μετά τη συνάντηση του με την Νορβηγή ομόλογό του. 

«Η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της εδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών. 

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι όλα αυτά που λέει η Τουρκία και το μπαράζ των δηλώσεων των τούρκων αξιωματούχων είναι παντελώς απαράδεκτα και στερούνται κάθε νομικής βάσης. 



Σε σημερινή του δήλωση σε δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από τα Αραβικά Εμιράτα ο Ερντογάν ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα  και το επόμενο διάστημα.

Ζήτημα για τα νησιά είχε θέσει προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ωστόσο, ομόφωνη ήταν η καταδίκη από ΕΕ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Φόρειν Όφις

Πηγή: skai.gr