Κλείσιμο

Δένδιας: Απόλυτη αναγκαιότητα οι κυρώσεις - Περιμένω τις ανακοινώσεις Μπορέλ

Με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την ακραία προκλητικότητα και την ένταση που δημιουργεί στην περιοχή, θα απασχοληθεί η δεύτερη και τελευταία ημέρα της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που γίνεται στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, αναμένεται να παρουσιάσει τις επιλογές που έχει επεξεργαστεί, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη, με θέμα τις σχέσεις της ΕΕ- Τουρκίας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον δήλωσε ότι αναμένει τις ανακοινώσεις Μπορέλ για τις επιλογές για κυρώσεις, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τονίζοντας ότι συνιστούν απόλυτη αναγκαιότητα.

«Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις Μπορέλ, σχετικά με τις επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Θεωρούμε ότι συνιστούν απόλυτη αναγκαιότητα, για να αντιμετωπιστεί η κλιμάκωση στην Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στο Συμβούλιο, ενόψει της σημερινής συζήτησης για την Τουρκία, ο υπουργός τόνισε: «Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι αξίες της κοινότητας των εθνών».

Πηγή: skai.gr