Δένδιας στον ΣΚΑΪ: Άξιος σπουδής ο Ελληνισμός της Ίμβρου

Θα ήθελα αυτή τη φορά να είμαι μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Ίμβρο τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών 

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πηγαίνει κάθε 10 χρόνια στην Ίμβρο τη Μεγάλη Εβδομάδα. Θα ήθελα αυτή τη φορά να είμαι μαζί του στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Ίμβρο, στην οποία ο Ελληνισμός είναι άξιος σπουδής και όπου υπάρχει ένα σχολείο με 60 παιδιά» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι είναι άξια σπουδής η περίπτωση της Ίμβρου, ο Ελληνισμός Ίμβρου, καθώς έχει διπλασιαστεί από 300 σε σχεδόν 600 άτομα. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τον Πατριάρχη στο έργο του, είπε. «Είχαμε αμέριστη διευκόλυνση των τουρκικών αρχών για να πάω. Η Τουρκία θέλησε να βοηθήσει, όχι να εμποδίσει το ταξίδι μου» διευκρίνισε. 

Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, όμως προσεκτικοί και όχι αφελείς. Πιστεύω ότι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Τουρκίας είναι οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Αν καταλήξει και η Τουρκία στο ίδιο συμπέρασμα, θα είναι απολύτως ενθαρρυντικό επισήβμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr