Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν την έναρξη του debate

«Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Χιούμορ με τη... γραβάτα έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας - Αιχμές από τον Κυριάκο Βελόπουλο - Προγραμματικές δηλώσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη - Περισσότερη άνεση διαλόγου ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας

Με χιούμορ, αιχμές και ευχάριστη διάθεση εμφανίστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν την έναρξη του debate στο Μέγαρο της ΕΡΤ.

«Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση και να μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate των πολιτικών αρχηγών. «Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν παρά το αυστηρό πλαίσιο». «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τις εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός.

«Eίναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Eίναι πολύ αυστηροί οι όροι που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή. Κρίμα, ελπίζω όμως ο ελληνικός λαός έστω και έτσι, έστω και με παράλληλες τοποθετήσεις, να βγάλει πιο σοφός σήμερα, να βγάλει συμπεράσματα» τόνισε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ελληνικός λαός αποφασίζει 21 Μαΐου για τις ανάγκες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών, που δημιουργούμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αδιανόητο μετά από 15 χρόνια οικονομικής κρίσης να συνεχίζουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι να φεύγουν στο εξωτερικό και βέβαια να καλπάζουν οι ανισότητες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη πολλών και βιώσιμων θέσεων εργασίας και όχι την ανάπτυξη του κύριου Μητσοτάκη (…) Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με εξωστρέφειας και όχι η χώρα να γίνει ένα γιγάντιο ξενοδοχείο. Όποτε χρειάζεται κάνουμε επίθεση οπότε χρειάζεται κάνουμε άμυνα, όμως η επίθεση είναι αναγκαία. Είμαι μετριοπαθής δε μου αρέσει να αντιπαρατίθεσαι χωρίς λόγο».

«Θα κάνουμε μία συζήτηση προεκλογική σε καλό κλίμα», τόνισε αρχικά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την προσέλευσή του στην ΕΡΤ. Σχολίασε μάλιστα το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές κάμερες στην είσοδο του ραδιομεγάρου. Κλήθηκε να σχολιάσει το ότι φοράει γραβάτα σήμερα και απάντησε ότι άλλοτε φοράει γραβάτες κι άλλες φορές όχι, ενώ πρόσθεσε «και ειδικά απόψε που θα είναι όλοι μαζεμένοι, ε να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι» κατέληξε με χιούμορ.

«Δυστυχώς στη σημερινή τηλεμαχία, με ευθύνη των υπολοίπων κομμάτων, έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος. Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε ελεύθερα οι δημοσιογράφοι να κάνουν τις ερωτήσεις τους, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι άλλοι – από φόβο μάλλον – ήθελαν τηλεπαράλληλη διαδικασία. Να δούμε αν ο ελληνικός θα καταλάβει τελικά ποιοι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και ποιοι είναι απλά ικανοί να κάνουν δειλά παράλληλους μονολόγους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος προσήλθε πρώτος στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

«Ελπίζω να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα, η συνέχεια επί της οθόνης» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι το πλαίσιο του debate «είναι απαράδεκτο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων», δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Πηγή: skai.gr