Δ. Στρατούλης: Κρατικοποίηση τραπεζών - έλεγχος μεγάλων καταθέσεων

Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα πάρει τα λεφτά των καταθετών για ανάπτυξη, αλλά δεν θα τις δεσμεύσει, διευκρίνισε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης μετά το θόρυβο που προκάλεσαν νωρίτερα σχετικές δηλώσεις του.

«Δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών, αλλά θα ελέγχουμε τη διεθνή κίνηση των μεγάλων κεφαλαίων για να προστατέψουμε την οικονομία με ενδεχόμενο πλαφόν 150.000 με 200.000 ευρώ» ανέφερε. Για τη δήλωση Γλέζου περί κατάσχεσης των καταθέσεων άνω των 20.000 ευρώ, ανέφερε ότι «είπε μια γνώμη».

«Σήμερα οι τράπεζες λειτουργούν σαν ζόμπι παρά τις ενέσεις ρευστότητας. Έχουν πρόβλημα. Θα θωρακίσουμε το τραπεζικό σύστημα με δημόσιο έλεγχο συν την εγγύηση των 100.000 ευρώ» σημείωσε.

Ο κ. Στρατούλης τάχθηκε υπέρ της κρατικοποίησης των τραπεζών, δηλώνοντας ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους θα γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου και όχι με προνομιούχες.

«Από τη φορολογία πλούσιων και τη διαγραφή του χρέους θα βρεθούν χρήματα (...) δε μας ενδιαφέρει η ικανοποίηση των πιστωτών αλλά των πολιτών» δήλωσε.
Πηγή: skai.gr