Κλείσιμο

Δ. Καμμένος: Υπερβολικά αυστηρή η δήλωση Μαξίμου για «σουλτάνο» Ερντογάν

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου η οποία εμμέσως χαρακτηρίζει «σουλτάνο» τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν υπερβολικά «αυστηρή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Σημείωσε πως η Αθήνα δεν πρέπει να παρασύρεται στο προεκλογικό παιχνίδι και την ρητορεία του τούρκου προέδρου.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ειδικά το γραφείο του πρωθυπουργού πρέπει να είναι «πιο προσεκτικό» σε τοποθετήσεις που αφορούν την Τουρκία, καθώς ο πρωθυπουργικός λόγος έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και συνεπώς υπάρχει μικρότερη ελευθερία έκφρασης.

Ωστόσο, δικαιολόγησε πλήρως τη δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για την ήττα της Οθωμανικής Τουρκίας στην επανάσταση του 1821, αποδίδοντάς την στην εθνική επέτειο.

Εκτίμησε πως η Άγκυρα θα κλιμακώσει τις λεκτικές επιθέσεις όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές του 2019, σημειώνοντας πως ο κ. Ερντογάν αυτή τη φορά κινδυνεύει με ήττα και για αυτόν τον λόγο επενδύει στην ένταξη στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Καμμένος επίσης εξαπέλυσε επίθεση σε όσους στον ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλουν «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ, αναφερόμενος ειδικά στην «κουλή» – όπως την αποκάλεσε – δήλωση του Στέλιου Κούλογλου ότι η συμμαχία των δύο παρατάξεων θα φτάσει στο τέλος της μετά το πέρας των Μνημονίων.

Τόνισε πως οι ΑΝΕΛ δεν φοβούνται τίποτα, παρά τις δημοσκοπήσεις που τους θέλουν εκτός Βουλής, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς κινδυνεύει να εξαφανιστεί μετά τις επόμενες εκλογές.
Πηγή: skai.gr