Αυστηρή απάντηση Οικονόμου στην Άγκυρα για την επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αυστηρή απάντηση στην Άγκυρα για την προκλητική επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

«Τα ιστορικά γεγονότα είναι πολύ συγκεκριμένα, οι εγκληματικές και δολοφονικές συμπεριφορές, οι γενοκτονίες, είναι πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν χαρακτηριστεί έτσι, όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από άλλες χώρες» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται, και πολύ περισσότερο, δεν διαγράφεται» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση, με αφορμή δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου στην εκδήλωση επίσημης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Μεταξύ άλλων, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «αβάσιμες» δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου. «Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που “επιχείρησε να εισβάλει και να κατακτήσει” την Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε “βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, ειδικά εναντίον “αθώων πολιτών” στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας» υποστηρίζει η Άγκυρα.
 

Πηγή: skai.gr