ΚΑΙΡΟΣ

Αυγενάκης εγκαλεί Τσίπρα για τις δηλώσεις Τσακίρη περί... Βουλγαρίας

Να πάρει ξεκάθαρη θέση έναντι των δηλώσεων του διοικητή του ΟΑΕΕ Γιάννη Τσακίρη περί μετάβασης των ασφαλισμένων που δεν τους αρέσει το σύστημα εισφορών στη Βουλγαρία, καλεί τον πρωθυπουργό, ο γραμματέας της ΝΔ.

«Ακούει κανείς από την Κυβέρνηση; Τι απαντά αλήθεια ο Πρωθυπουργός της χώρας για όλα όσα δηλώνει ο Διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Τσακίρης;» διερωτάται δηκτικά ο γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, με αιχμή τις προκλητικές δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο κος Τσακίρης, καλώντας τους ασφαλισμένους του Οργανισμού που δεν τους αρέσει το σύστημα εισφορών ή δεν μπορούν να πληρώσουν να πάνε στη Βουλγαρία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρα θέση για τις δηλώσεις του διοικητή ΟΑΕΕ και τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «ενώ η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι τραγική, η κυβέρνηση σκανδαλίζει με την προσπάθεια κατάληψης του κράτους, το διορισμό συγγενών και φίλων της εξουσίας σε κρατικές θέσεις, καθώς και την ευνοϊκή μισθολογική τους μεταχείριση. Τώρα πλέον, η κυβέρνηση, “… πέρασε σε επόμενο επίπεδο”, όπου, δια στόματος κ. Τσακίρη, προκαλεί και λοιδορεί τον ελεύθερο επαγγελματία, τον άνθρωπο που αγωνίζεται να κρατήσει όρθια την μικρομεσαία, κατά κύριο λόγο, επιχείρησή του και να είναι συνεπής προς τις ασφαλιστικές του και φορολογικές του υποχρεώσεις» , κατηγορώντας την κυβέρνηση για εχθρική αντιμετώπιση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που προσωποποιεί όπως υποστηρίζει «την κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική και ηθική κατρακύλα της κυβέρνησης».

Προσθέτει, δε, ότι πάνω από 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία τους τελευταίους μήνες, ώστε να αποφύγουν τη γραφειοκρατία, τους περιορισμούς κεφαλαίων και τους υψηλούς φόρους της χώρας μας, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2016 διαγράφηκαν περίπου 10.000 επιχειρήσεις και εκτιμάται ότι κλείνουν περίπου δύο επιχειρήσεις την ημέρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Πηγή: Ναντίν Χαρδάλια - skai.gr