Αβραμόπουλος για ελληνοτουρκικά σε ΣΚΑΪ: Πρώτη φορά ανησυχώ μην ξεφύγει η κατάσταση

«Στον αέρα και στη θάλασσα αν πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει το απρόβλεπτο και να ξεκινήσει μία μείζονα κρίση. Φτάσαμε το 20 στα πρόθυρα μιας πολεμικής αντιπαράθεσης», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πρώτη φορά ανησυχώ μην ξεφύγει η κατάσταση με την Τουρκία, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Για πρώτη φορά έχουμε άμεση αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας», σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως έχει ανοίξει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο κεφάλαιο για τις σχεσεις δύο χωρών.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου:

Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, η εθνική κυριαρχία ορίζεται από τα εθνικά σύνορα. «Όταν σου λένε ότι η συνθήκη Λωζάνης έχει παραβιαστεί είναι σαν να αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα των νησιών».

Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως στον αέρα και στη θάλασσα αν πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει το απρόβλεπτο και να ξεκινήσει μία μείζονα κρίση. «Φτάσαμε το 20 στα πρόθυρα μιας πολεμικής αντιπαράθεσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού ο ίδιος εκτιμά πως είναι πολύ σωστή.

«Πολύ σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε διεθνοποίηση και ενημέρωση και διεθνών οργανισμών».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει χαρακτηριστεί ως επιτήδεια.

Πηγή: skai.gr