Άτυπο «debate»

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός περί διαφθοράς στην Ελλάδα και η εξεταστική για την οικονομία ήταν ορισμένα από τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν την Κυριακή στις ομιλίες τους ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Λάρισα και ο Αντώνης Σαμαράς από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τρεις εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές έθεσαν εκ νέου τα διλήμματα της κάλπης.

«Κάνουμε ιστορικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι μόνο η αρχή» τόνισε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι εδώ και ένα χρόνο η χώρα περνάει με σκληρό τρόπο μια αδιανόητη κρίση.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι πολιτικό και επεσήμανε ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν, αν θα συνεχίσουμε να λέμε «ναι» στο δύσκολο έργο για την σωτηρία της Οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωση της ή αν θα πάμε πίσω».

Παράλληλα άσκησε δριμύτατη κριτική στην Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, μιλώντας μάλιστα για «μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι με τις επιλογές της, οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα για την ομιλία του πρωθυπουργού ΕΔΩ

Ο Αντωνης Σαμαράς, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει νέα επώδυνα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η χώρα περνά σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες κάνοντας λόγο για κρίση πολύπλευρη.

Τέλος, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για ανικανότητα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του στις δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr