ΚΑΙΡΟΣ

Ατμόσφαιρα κρίσης στο ΠΑΣΟΚ

Εκστρατεία στην επαρχία το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιήσουν οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι στη Λάρισα , ο Βαγγέλης Βενιζέλος, από σήμερα περιοδεύει στην Πελοπόννησο ενώ την Κυριακή θα καταλήξει στα Ιωάννινα

Ο Κώστας Σκανδαλίδης θα περιοδεύσει στην Κρήτη.

Εν τω μεταξύ ο Τηλέμαχος Χυτήρης απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο που έκανε λόγο για ιερατείο και καθεστωτικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ είπε αυτοί που μιλούν για καθεστωτισμό ας κοιτάξουν γύρω τους.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ της Λακωνίας στον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο εργατικό κέντρο της Σπάρτης, όπου μίλησε, συνοδευόμενος από τον τοπικό βουλευτή, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η Λακωνία έχει μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και μια ιστορία που δεν έχει αναδειχθεί στο μέγεθος που της αξίζει. Είπε ότι το διακύβευμα της 11ης Νοεμβρίου είναι αν θα υπάρξει τελικώς αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος ή δεν θα έχουμε αλλαγή, οπότε η κυβέρνηση θα πάει γρήγορα σε εκλογές με ένα νέο εκλογικό νόμο, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο πρωθυπουργός προκειμένου να αποκτήσει ισχυρή πλειοψηφία. Στις 11 Νοεμβρίου, ανέφερε, θα επιλέξουν οι πολίτες εάν τους αρκεί ένα μικρό ΠΑΣΟΚ ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ασφαλιστικό και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο κεκτημένα δικαιώματα των γυναικών. Τέλος, ανέφερε ότι ηγείται μιας συλλογικής προσπάθειας για ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, βαθιά δημοκρατικό, με ανοικτά τα αυτιά στην κοινωνία.

Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, από την είδηση της διπλής βομβιστικής επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, προέδρου του Λαϊκού Κόμματος μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της χώρας, Μπεναζίρ Μπούτο, με αποτέλεσμα τον θάνατο πάνω από 130 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και υπογράμμισε ότι: καταδικάζω την τρομοκρατική αυτή επίθεση που είχε στόχο να πλήξει τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελεύθερη έκφραση του λαού του Πακιστάν. Είμαι πεπεισμένος ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Πακιστάν θα συνεργαστούν για την ενίσχυση της εθνικής ενότητας.Πηγή: skai.gr