«Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα»: Σκληρή απάντηση Αθήνας στην Άγκυρα για τη μουσουλμανική μειονότητα

"Οδηγήσατε την Ελληνική Μειονότητα στα πρόθυρα της εξαφάνισης" - Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στις νέες προκλητικές τουρκικές αναφορές περί "τουρκικής μειονότητας"

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατηγορεί την Άγκυρα το υπουργείο Εξωτερικών, σε σκληρή ανακοίνωσή του για τις νέες προκλητικές τουρκικές αναφορές περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. 

«Η Τουρκία (…) αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναλυτικά 

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

»Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Η προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναρτώντας φωτογραφία του Αχμέτ Σαδίκ, υποστήριξε το μεσημέρι ότι: «Ο αγώνας για την ‘τουρκικότητα’ που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

»Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της ‘τουρκικής μειονότητας’ της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

Πηγή: skai.gr