«Ηχηρό παρών» από υπουργούς και στελέχη των κομμάτων στο Athens Pride 2022

Τα περίπτερα που στήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος ήταν και κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, το οποίο έβαλε τον «πράσινο» ήλιο στην πολύχρωμη σημαία.

Ηχηρό παρών έδωσαν στο φετινό Athens Pride με κεντρικό μήνυμα το "Ανευ Όρων" στην Πλατεία Συντάγματος πολιτικοί από όλα τα κόμματα.

Τα περίπτερα που στήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος ήταν και κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, το οποίο έβαλε τον «πράσινο» ήλιο στην πολύχρωμη σημαία.

Μεταξύ άλλων, μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιώματων έστειλαν οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Πατέλης και ο γενικός γραμματέας συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργής.

Με κεντρικό σύνθημα «'Ανευ Όρων» και αίτημα την ισότητα όλων στο γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, διοργανώνεται το φετινό Athens Pride από τις 10 ως τις 18 Ιουνίου.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια», υπενθυμίζουν οι διοργανωτές. Ωστόσο, όπως προσθέτουν, τίποτα δεν ισχύει στην πράξη «όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις». 

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε την Παρασκευή 10 Ιουνίου και έγιναν συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές ταινιών και συζητήσεις.

PRIDE

PRIDE-INTIME

PRIDE-INTIME

Έκκληση στην κυβέρνηση να ψηφίσουν μαζί την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, για τον πολιτικό γάμο για όλους, την τεκνοθεσία και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, απηύθηνε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στο Athens Pride.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε και έναν σύντομο διάλογο με τον τηλεπαρουσιαστή, Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος του είπε: «Εγώ θα κάνω μία ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής. Εύχομαι να συνεργαστείτε όλοι, γιατί όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν είμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς, τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί».

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει ενεργά και φέτος στη γιορτή του Athens Pride. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το περίπτερο του κόμματος επισκέφθηκε μαζί με στελέχη, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα διεκδικούμε μαζί με όλους τους προοδευτικούς πολίτες μια ανοιχτή κοινωνία που θα βάζει τέλος στις διακρίσεις και θα αγκαλιάζει τις αξίες της συμπεριληπτικότητας. Το μήνυμα είναι ένα: ο κάθε άνθρωπος αγαπά όπως θέλει και όποια θέλει. Η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα. Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει για την πλήρη άρση των διακρίσεων που υπάρχουν κατά των ΛΟΑΤΚΙ+. Χαρούμενο Pride!»

Είμαι πολύ περήφανος για το Pride. Τόσοι άνθρωποι πάλεψαν για να καθιερωθεί, το ότι καθιερώνεται είναι μια ανατρεπτικότατη στιγμή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι άνθρωποι που τόσα χρόνια τρομοκρατούνταν από μία κοινωνία που δεν τους ανεχόταν να μπορούν να γιορτάζουν όλοι μαζί», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: skai.gr