Κλείσιμο

Τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί μετά την ορκωμοσία

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας έγινε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Οι υπουργοί προερχόμενοι έδωσαν έμφαση στην ταχύτητα, την δουλειά, την αποτελεσματικότητα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί από τους νέους υπουργούς συνοδεύονταν από συγγενείς τους.






«Θα προχωρήσουμε γρήγορα. Δεν θα το πιστεύετε. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τα κάνουμε όλα πολύ γρήγορα,» είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε την ανάγκη για «Σοβαρότητα, σεμνότητα, ταχύτητα για μια πολιτική με αποτέλεσμα».

Ημέρα μεγάλης πολιτικής αλλαγής χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας πως « Έχουμε συναίσθηση ευθύνης για να εκπληρώσουμε την εντολή του ελληνικού λαού».

Την ίδια ώρα ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης τόνισε το ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία που πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη.

 «Αναλαμβάνω με αυξημένη ευαισθησία, λόγω της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα αξιοποιήσουμε το βέτο στην ΕΕ για να μειώσουμε τις συνέπειες της Συμφωνίας για τη χώρα», διαβεβαίωσε ο Θεόδωρος Καράογλου, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Όλα θα πάνε καλά, για τον Λευτέρη Αυγενάκη, υφυπουργό Αθλητισμού ο οποίος τόνισε επίσης πως αναγκαιότητα είναι η Δουλειά, η σοβαρότητα και το έργο.

Σε ίδιο επίπεδο κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών Θεόδωρου Λιβάνιου ο οποίος επεσήμανε με την σειρά του πως είναι ώρα για δουλειά.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε «Είναι μια ημέρα αλλαγής σελίδας. Συντάσσομαι πλήρως με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα μεγάλο θέμα είναι το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα πρέπει να ακτινοβολεί με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παράλληλα να είναι ασφαλής χώρα».

Ταυτόχρονα, εθνική υπόθεση χαρακτήρισε την Ναυτιλία ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει ρόλο ωστα παγκόσμια δρώμενα.

Αισιόδοξες εκτιμήσεις διατύπωσε από την άλλη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός λέγοντας πως η νέα κυβέρνηση « Είναι μια κυβέρνηση πολύ δυνατή θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πορεία της κανονικότητας».

Τέλος την πεποίθηση ότι η γραφειοκρατία πρέπει και μπορεί να ηττηθεί εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης για θέματα απλούστευσης διαδικασιών.

Πηγή: skai.gr