Σπυράκη: Ο Τσίπρας δεν νοιάζεται στ’ αλήθεια για τους δύο στρατιωτικούς

Για αδιαφορία όσον αφορά την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατηγορεί τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου Τύπου Μαρία Σπυράκη.

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ' αλήθεια για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Πατρίδα μας» τόνισε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι «επιδεικνύει ανευθυνότητα, που δυστυχώς συνδυάζεται με κυβερνητική ανικανότητα».

Χθες, σημείωσε η κ. Σπυράκη, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των τούρκων αξιωματικών, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος είναι, για μια ακόμη φορά, εξαφανισμένος.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν οι δύο νέοι αξιωματικοί το ταχύτερο δυνατόν στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Φίλης επέμεινε και την Παρασκευή στη θέση του ότι το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ναι μεν είναι σοβαρό, αλλά δεν είναι το μείζον. Παράλληλα, υποστήριξε πως καλώς πράττει ο πρωθυπουργός που δεν τηλεφωνεί για το θέμα στον τούρκο πρόεδρο, καθώς υποστήριξε ότι «αν υπάρξει τηλεφώνημα χωρίς να έρθει λύση, θα έχουμε μείζονα κρίση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «είναι κρίσιμο, και οι ελληνικές αρχές πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε άμεσα οι στρατιωτικοί να επιστρέψουν στις οικογένειες τους, δεν είναι όμως το μείζον… Το μείζον είναι η κλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας».




Πηγή: skai.gr