Κλείσιμο

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει ζήτημα ανταλλαγής των στρατιωτικών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, με τους Τούρκους στρατιωτικούς των οποίων την έκδοση ζητεί η Άγκυρα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν απέκλεισε η γειτονική χώρα να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο περιστατικό ως μια τακτική κλιμακούμενης έντασης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ενώ πρόσθεσε πως από τη στιγμή που η τουρκική πλευρά επικαλείται τη νομική διαδικασία, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τη σεβαστεί.

Είπε επίσης ότι προέχει η ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας στην Τουρκία, καθώς και ότι η Αθήνα εξαντλεί όλα τα πολιτικά μέσα πίεσης.

Χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, αποδίδοντας τη στάση κλιμακούμενης έντασης από την Άγκυρα στο ότι μεσολάβησε το Αφρίν, καθώς και στο ότι επιθυμεί να ανοίξει μια σειρά από διαπραγματευτικά μέτωπα, για να πιέσει τους «μεγάλους παίκτες στο γεωστρατηγικό σκάκι».

Τέλος, κάλεσε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Πηγή: skai.gr