Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Ούτε ο Τσίπρας και οι υπουργοί του περνάνε από τα Εξάρχεια

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τη εγκληματικότητα εξαπέλυσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλογίζοντάς του ευθύνες για το νομό Παρασκευόπουλου που έβγαλε όπως είπε 2 χιλιάδες βαριά καταδικασμένους από τις φύλακες, πολλοί από τους όποιους επέστρεψαν στο έγκλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου, και να αυστηροποιηθούν οι ποινές. «Η κυβέρνηση Τσίπρα άνοιξε την πόρτα των φυλακών στους εγκληματίες» σημείωσε. «Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα τραμπούκων» ξεκαθάρισε.

«Σας καλώ κ. Τσίπρα να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να αλλάξετε πολιτική… Η χώρα πληρώνει τις θύελλες των ανέμων που εσείς σπείρατε» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Βάλατε φωτιά στην χώρα για να έρθετε στην εξουσία και να ψηφίζετε νέα μνημόνια» είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για άντρο εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια επικαλούμενος τους ξυλοδαρμούς καθηγητών και φοιτητών και το εμπόρια ναρκωτικών σε ορισμένα ιδρύματα. Είπε ότι η Κυβέρνηση δεν αφήνει την αστυνομία να πιάσει τους δράστες που χτύπησαν τον ανάπηρο φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ την ώρα που έπιασε τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη. Ανέφερε επίσης ότι ο Ρουβίκωνας κυκλοφορεί ελεύθερος και ο αρχηγός του ποστάρει στο Facebook. Κι αυτό γιατί κάποιοι άδω μέσα λένε «αφήστε να παιδιά μην τα πειράξετε». «Μήπως έχετε δυσκολία να περάσετε το Ρουβίκωνα;» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία, και ούτε ο κ. Τσίπας και οι υπουργοί τους μπορούν να περάσουν από εκεί. 

«Στα Εξαρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα... Σας απασχολεί ότι κάθε βράδυ ρίχνουν μολότοφ στα γραφείο του ΠΑΣΟΚ;» διερωτήθηκε. «Δεν μας αφήνουν να επέμβουμε» λένε οι αστυνομικοί είπε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «όλα αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από επιτυχίες της αστυνομίας που έγιναν ερήμην σας». «Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε στον Κορυδαλλό. Εκεί είναι η βάση του οργανωμένου εγκλήματος» τόνισε ακόμη.

Πηγή: skai.gr