Τσίπρας: Κάπου υποχωρήσαμε αλλά έρχεται το εξιτήριο από την επιτροπεία

Για ισορροπημένη και βιώσιμη τεχνική συμφωνία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, στη βουλή.

Παραδέχτηκε ότι σε κάποια σημεία η κυβέρνηση υποχώρησε αλλά επεσήμανε ότι καταφέραμε να κερδίσουμε πράγματα που θα δώσουν ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Για τα αντίμετρα κάλεσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τα ψηφίσουν στο ξεχωριστό άρθρο που θα κατατεθεί και τόνισε χαρακτηριστικά «περιμένουμε να δούμε την τελική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Έκανε λόγο για μια δύσκολη πολιτική επιλογή μιλώντας όμως για το εξιτήριο από την επιτροπεία και το τέλος της εποχής των μνημονίων.

Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα του χρέους επαναλαμβάνοντας πως είναι προτεραιότητα και ότι χωρίς την λύση για το χρέος δεν υφίστανται μέτρα. 

Μάλιστα έκανε λόγο για σχεδιασμό της κυβέρνησης που ξεδιπλώνεται σε ορίζοντα εξαετίας. Τα δυο επόμενα χρόνια μέχρι τις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019 αλλά και την τετραετία που θα ακολουθήσει που θα είναι η πρώτη περίοδος όπως σημείωσε μετά από μια δεκαετία που μια ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να υλοποιήσει έργο εκτός της μέγγενης της επιτροπείας.

Ο κ Τσίπρας τέλος προανήγγειλε ότι την επομένη εβδομάδα θα επισκεφτεί κάθε υπουργείο ξεχωριστά.
Πηγή: skai.gr