Θλίψη για το θάνατο των στρατιωτικών εκφράζει πολιτειακή & πολιτική ηγεσία

Τη θλίψη της για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο Σαραντάπορο, με τέσσερις στρατιωτικούς νεκρούς, εκφράζει ομόθυμα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αποστέλλοντας τα συλληπητήριά της στους οικείους των στρατιωτικών. 

"Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση" υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα συλλυπητήρια του εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών του στρατού που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην Αρχιλοχία που τραυματίστηκε.

«Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας. Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Στην τραυματία αρχιλοχία της αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Tη βαθιά του θλίψη για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. «Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος. Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας» τονίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συλλυπητήρια δήλωση έκανε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για το δυστύχημα.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου. Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο ΓΕΣ» επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος.

To Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του για την πτώση του Ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού , που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να έχουμε μια τραυματία στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. "Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Αναμένουμε, το πόρισμα για τα αίτια του εν λόγω ατυχήματος" σημειώνει το κόμμα.

υπουργός Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά το δυστύχημα. 


Πηγή: skai.gr