Κλείσιμο

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μοσκοβισί - ΝΔ για καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης

Την πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον επίτροπο νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και για τις καθυστερήσεις. Δεν είναι ευθύνη της ΝΔ οι καθυστερήσεις, ούτε οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών».

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση διάρκειας 15 λεπτών στο γραφείο του στη Βουλή και με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους οι οποίοι ρώτησαν τον κ. Σαμαρά αν ανησυχεί ότι μπορεί να επαναληφθούν όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «δεν μου αρέσει να τα δραματοποιώ. Το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει ο λογαριασμός. Αυτό είναι το σημαντικό».



Την αισιοδοξία του ότι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα μπορέσει να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, εξέφρασε νωρίτερα ο επίτροπος Μοσκοβισί στις δηλώσεις του κατά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Εάν συρθούμε σε διαπραγμάτευση έως το καλοκαίρι θα έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά… τέτοια ζημιά, ώστε τα προληπτικά μέτρα να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Χρυσόγονος.

Το μεγάλο θέμα για τη χώρα είναι να μην υπογράψει η χώρα τέταρτο μνημόνιο και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε βγει πρώτα δοκιμαστικά στις αγορές δήλωσε στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Πηγή: skai.gr