Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ιδιαίτερα αιχμηρά ήταν τα σχόλια από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Για «ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης κυβέρνησης», έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι δημιούργησε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.

Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμία προοπτική απ' αυτήν την επικίνδυνη Κυβέρνηση, η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή» σημείωσε ο κ Κουμουτσάκος.

«Ομολογώ ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Τσίπρα, χρειαζόταν προσπάθεια για να φτιάξει χειρότερη κυβέρνηση από την προηγούμενη... τα κατάφερε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τρεις επιπλέον μέλη των ΑΝΕΛ είναι στην νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Να τους χαίρεστε εκεί στην δήθεν Αριστερά, σχολίασε τον ανασχηματισμό στο twitter o εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«O ανασχηματισμός της κυβέρνησης ήταν μια ακόμη άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών και αναβάθμισης της συνεργασίας με τους "συντρόφους" από τους ΑΝΕΛ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Η εθνικολαϊκιστική στροφή συνεχίζεται με τις ‘ευλογίες της εκκλησίας’. Ο ανασχηματισμός δεν ήταν δομικός ,ούτε με λιγότερα πρόσωπα και υπουργεία. Για μια ακόμη φορά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποδείχτηκαν αυταπάτες, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σχολίασε ότι «Πέρα απ' τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου».

«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει: "Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα».

Για «σχήμα αποτυχίας», αλλά και για «αδύναμο πρωθυπουργό που έφτιαξε μία αδύναμη κυβέρνηση», έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Οι πολύωρες διαβουλεύσεις και τα εσωκομματικά παζάρια κατέληξαν στη θυσία του κ. Φίλη για χάρη του κ Καμμένου και στην εφεύρεση νέου υπουργείου για την τακτοποίηση του κ Παππά μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών. Ένα κυβερνητικό σχήμα 48 μελών για την αποκατάσταση των κατά το δυνατόν περισσότερων κομματικών φίλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Όπως πρόσθεσε, «έχουμε πλέον δυο κυβερνήσεις: Μια μνημονιακή από την οποία έφυγε κάθε στέλεχος με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και μια διακοσμητική που θα ασχολείται με τα καθημερινά: Ρουσφέτια, διευθετήσεις και προσλήψεις».
Πηγή: skai.gr