Ερωτήματα για τις δηλώσεις Τσιρώνη: Τα κινήματα ας κάνουν το καθήκον τους...

Ερωτήματα και αντιδράσεις έχει προκαλέσει χθεσινή (Τετάρτη) δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη κατά την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού στη Βουλή η οποία ψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές της συμπολίτευσης παρά τις ενστάσεις που εξέφρασαν.

«Πραγματικά δεν σώθηκε η παρτίδα. Το ότι είμαστε χρήσιμοι σε αυτό το πόστο αποδείχθηκε κι από ‘κει και πέρα τα κινήματα ας κάνουν το καθήκον τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Αν ήμουν εγώ επενδυτής θα ήμουν καχύποπτος για το Ελληνικό» δήλωσε δε.
Τόνισε ακόμη αν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση, θα είχε υπογραφεί αυτούσια η σύμβαση που είχε φέρει η ΝΔ.

Η αποστροφή Τσιρώνη, προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι, ο οποίος τον εγκάλεσε ότι απαξιώνει την επικείμενη επένδυση, καλώντας τον αν διαφωνεί να παραιτηθεί. «Δεν απαξιώνω εγώ την επένδυση. Η αγορά θα την απαξιώσει», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, που προκάλεσε αίσθηση.

Κύκλοι της αντιπολίτευσης εξέφραζαν ερωτήματα για τις δηλώσεις του κ. Τσιρώνη – στέλεχος των Οικολόγων ο οποίος ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη συμφωνία για το Ελληνικό. «Τι εννοεί όταν ουσιαστικά καλεί τα κινήματα να παρέμβουν λέγοντας ‘’να κάνουν το καθήκον τους’’;» διερωτώνταν. «Το ‘‘αν ήμουν εγώ επενδυτής θα ήμουν καχύποπτος’’ αποτελεί κάλεσμα στους επενδυτές να σκεφτούν καλά πριν επενδύσουν στο Ελληνικό; Εφόσον, διαφωνεί με την επένδυση γιατί παραμένει στη θέση του;» προσέθεταν.

«Αναγκαστικό συμβιβασμό» και «υποχώρηση» της κυβέρνησης στο δρόμο προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό» χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στη Βουλή για τη σύμβαση, αποκρούοντας τις κατηγορίες περί «κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι οι θεσμοί έχουν κατά καιρούς εκφράσει ερωτήματα για το κατά πόσον η κυβέρνηση έχει την «κυριότητα» του τρίτου μνημονίου για τη σωστή και πλήρη εφαρμογή του, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τις κατά καιρούς δηλώσεις – και πράξεις – ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ο λάθος δρόμος για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών και την επιστροφή στην ανάπτυξη. 
Πηγή: skai.gr