Ομαδικό «τρολάρισμα» της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το Ελληνικό

Αποδέκτης των ομαδικών πυρών της αντιπολίτευσης έγινε η κυβέρνηση με αφορμή τη σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και με αιχμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση σε αντιδιαστολή με τη σημερινή της υπογραφή στην επένδυση.

Το «χορό» έσυρε
πρώτος ο εισηγητής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, που εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς του ότι «εξευτελίζει την έννοια της Αριστεράς».

«Όταν μιλούσαμε εμείς για αξιοποίηση του Ελληνικού εσείς πεταγόσασταν στα καθίσματα για το ξεπούλημά του. Τέτοιοι Φαρισαίοι υποκριτές είστε. Φταίμε κι εμείς με την ανικανότητά μας να τα βάλουμε με την ιδεολογική ηγεμονία Αριστεράς αλλά αυτό άλλαξε. Αυτό είναι το δώρο του Τσίπρα στη χώρα, εξευτελίζει το νόημα της Αριστεράς στην Ελλάδα. Είναι ιστορική μέρα γιατί στέλνετε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι η αριστερή ιδεοληψία είναι μια ανοησία;», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «τέτοιος εξευτελισμός για την Αριστερά μόνο κέρδος θα είναι. Θα δίνουμε ως παράδειγμα στα Πανεπιστήμια ότι όταν η Αριστερά πήρε την εξουσία όσα έλεγε στα πεζοδρόμια τα άφησε στο πλάι κι έκανε τα αντίθετα».

Το «κατηγορώ» του Άδωνι Γεωργιάδη είχε και άρωμα Καλογρίτσα στον απόηχο των δημοσιευμάτων, που φέρει την Τράπεζα Αττικής να χορήγησε στη συγκεκριμένη οικογένεια δάνεια πέραν των τραπεζικών κανόνων. «Σιγά μη σας αρέσουν οι ιδωτικοποιήσεις, αλλά η καρέκλα είναι γλυκιά και τα 5.000 ευρώ το μήνα αποζημίωση το ίδιο. Ο Καλογρίτσας τουλάχιστον το έκανε με 75 εκατομμύρια ευρώ δάνεια σε ένα χρόνο εσείς για 5.000 ευρώ», σχολίασε σκωπτικά.

Ο κος Γεωργιάδης διέψευσε τους ισχυρισμούς της κυβερνώσας πλειοψηφίας ότι η παρούσα σύμβαση για το Ελληνικό έχει πλήθος βελτιώσεων, προκαλώντας τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να καταθέσει στη Βουλή και τα δύο master plan, προκειμένου να αποδειχτούν τα λεγόμενά του. «Είστε πολιτικοί απατεώνες. Εσείς μας λέγατε προδότες και γερμανοτσολιάδες. Εμείς δεν θα κάνουμε το ίδιο. Θα υπερψηφίσουμε γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Αλλά θα επαγρυπνούμε και θα σας παρακολουθούμε. Στην Ελλάδα του αύριο οι αριστερές ιδέες θα είναι μόνο για να γελάμε σε καμία ταβέρνα», κατέληξε ο κος Γεωργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και βάζοντας επίσης στο κάδρο την οικογένεια Καλογρίτσα για να τονίσει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Η σύμβαση για το Ελληνικό συμπίπτει με το τέλος της παραγωγής σανού από τα βοσκοτόπια του κου Καλογρίτσα και το τέλος των ψεμάτων», σημείωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καλώντας τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη να απαντήσει αν έλεγε την αλήθεια όταν κατέθετε φάκελο στον εισαγγελέα για τα ποσά που χάθηκαν λόγω του τιμήματος που δόθηκε για την επένδυση στο Ελληνικό ή τώρα που υπογράφει τη σύμβαση, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους πολίτες με στόχο την παραμονή στην εξουσία.

Με σκληρή γλώσσα τοποθετήθηκε για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επένδυση στο Ελληνικό όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, τονίζοντας: «το λεξιλόγιο για ξεπούλημα ασημικών και αρπακτικά μπλόκαρε πολλές επενδύσεις.

Λυσσαλέοι τριτοκοσμικοί ακτιβισμοί, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και αφοριστικές δηλώσεις όπως του κου Τσίπρα όταν ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε ότι αν είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικυρώσει τέτοιες ιδιωτικοποιήσεις καλύτερα να ψηφίσουν τον Σαμαρά στοιχειώνουν ακόμη τις αντιλήψεις τμήματος του λαού».

Όπως και οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και ο κος Δανέλλης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα «τρέξει» τις διαδικασίες που απαιτούνται ή λόγω των «ιδεοληψιών» της θα βάλει σε επόμενη φάση προσκόμματα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι την αμφιθυμία της κυβέρνησης. Επιδείξτε αίσθημα ευθύνης και μη φοβηθείτε τυχόν κομματικά σας ακροατήρια. Αναλάβετε το ownership της επένδυσης και όχι της ξεπερασμένης δήθεν αριστερής φοβικότητας προς το υγιώς επιχειρείν».

Θυμηδία πάντως προκάλεσε κυρίως στην πτέρυγα της ΝΔ η προσπάθεια του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, να αποδείξει ότι η παρούσα σύμβαση αξιοποίησης του Ελληνικού είναι σαφώς βελτιωμένη και ταυτόχρονα να αποσείσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί υπογραφής μιας επένδυσης την οποία το κυβερνών κόμμα χαρακτήριζε «ξεπούλημα».

«Το ακίνητο δεν πωλείτα
ι υπό την έννοια ότι μεταβιβάζεται σε τρίτο. Παραχωρείται απλώς για 99 χρόνια και μετά επιστρέφεται στο δημόσιο το 70% των ακινήτων και της γης και παραμένει στην ιδιοκτησία του επενδυτή μόνο το 30% της επένδυσης και της γης», υποστήριξε ο κος Ουρσουζίδης.

Αιχμηρή ήταν και η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. «Αναδεικνύετε τον χαρακτήρα της αναπτυξιακής πολιτικής που προωθεί η άρχουσα τάξη κι η κυβέρνηση προσπαθεί να την εμφανίσει ως φιλολαϊκή», ανέφερε.

Να γίνει η επένδυση του Ελληνικού μοντέλο για τη χώρα, ώστε να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και την αλλαγή της εικόνας ότι «η χώρα είναι κλινικά νεκρή», ζήτησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων, που εξήρε με θέρμη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τροποποιήσει ορισμένους όρους της σύμβασης για το έργο στο Ελληνικό.

«Αριστεροί κλακαδόροι και
ντουντουκοφόροι φώναζαν ούτε ένα στρέμμα στους εργολάβους. Τώρα εσείς που παριστάνατε τις κλαμμένες μοιρολογίστρες του αεροδρομίου εσείς θα το ξηλώσετε», σχολίασε η Ελένη Ζαρούλια από τη Χρυσή Αυγή, που επίσης πρόκειται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για την επικύρωσης της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια σήμερα το απόγευμα.
Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά - skai.gr