Στη εξεταστική επιτροπή της Βουλής το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, έκανε αποδεκτή την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου να πάει το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής στην Βουλή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανοίξουν ζήτημα σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας Αττικής ή άλλων τραπεζών.

Εν τω μεταξύ ήταν φανερό ότι η συγκυβέρνηση προσπαθούσε να παίξει «το παιχνίδι των καθυστερήσεων» και η επιτροπή να πάρει το πόρισμα αργότερα, με το επιχείρημα ότι την άλλη βδομάδα θα έχουν ως μάρτυρα τον διευθυντή επιθεώρησης της ΤτΕ και, αφού τον ακούσουν, θα κρίνουν αν απαιτείται να πάρουν το πόρισμα, καθώς και σε ποιο βαθμό σχετίζεται με το αντικείμενο της Επιτροπής.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση: «Έχω δίκιο που λέω ότι σφυρίζετε αδιάφορα και προτιμάτε τις διαρροές στον τύπο. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ζητήσουμε το πόρισμα;», διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Ανδρέας Λοβέρδος, βάλλοντας εναντίον της πλειοψηφίας.

Σκληρή κριτική άσκησε και η ΝΔ δια στόματος του Μάκη Βορίδη και του Δημήτρη Σταμάτη, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης και υπογραμμίζοντας πως «έχει βουήξει ο τύπος» από διαρροές που καταδεικνύουν ότι τα όσα συνέβαιναν στην Τράπεζα Αττικής έχουν σχέση και με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και συνεπώς πρέπει να ελεγχθεί το πόρισμα. Το αίτημα του κ. Λοβέρδου στήριξε και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

Τελικά, έπειτα από οξείες αντεγκλήσεις και υπό την ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης, (και επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για επιχείρηση συγκάλυψης κάποιου σκανδάλου σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα), ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, έκανε αποδεκτή την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανοίξουν ζήτημα σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας Αττικής ή άλλων τραπεζών και ότι θα εξετάσουν μόνο το μέρος του πορίσματος που σχετίζεται με δάνεια προς ΜΜΕ και κόμματα, ή την πρόσφατη διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια.

Επίσης ο κ. Σταμάτης πρότεινε να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή οι 4 υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών καθώς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (για να εξηγήσει τις καταγγελίες του περί μαύρου χρήματος από τον κ. Καλογρίτσα), ο διευθυντής της Επιτροπής Ελέγχου του διαγωνισμού και ο διευθυντής της Τράπεζας Αττικής για τα δάνεια.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά