Παναγούλης: Ο εκλογικός νόμος είναι «ερμαφρόδιτος» - Εγώ θα καταψηφίσω

Επισήμως «πόρτα» έριξε ο Στάθης Παναγούλης στην κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, ξεκαθαρίζοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής και θα ψηφίσει παρών στη διάταξη για την κατάργηση του μπόνους 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, καταλογίζοντας στην ίδια και τον Υπουργό Εσωτερικών ανακολουθία λόγων και πράξεων ως αντιπολίτευση κι ως κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε το κατατεθέν νομοσχέδιο «ερμαφρόδιτο», υποστηρίζοντας ότι χωρίς την κατάργηση του πλαφόν 3% απλή αναλογική δεν υπάρχει. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υπερψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο. Το καταψηφίζω επί της αρχής. Ψηφίζω θετικά για την ψήφο στα 17. Θα ψηφίσω παρών στο μπόνους γιατί είναι σωστό το μέτρο και γιατί δεν θέλω να με πιάσετε για άλλη μια φορά κορόιδο. Φέρτε τη γνήσια απλή αναλογική με κατάργηση του πλαφόν 3% και θα σας τα ψηφίσω όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό και το θέμα της διατήρησης κάποιου μπόνους, αλλά και το ενδεχόμενο να βρεθούν οι τρεις ψήφοι για να συμπληρωθούν οι διακόσιες. Είπε μάλιστα ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για ζυμώσεις μέχρι τις 20 του μηνός που θα ψηφιστεί ο νόμος.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά