ΝΔ προς Φίλη μετά τα περί «ορίων συνταγματικής ανοχής»: Παραιτήσου

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ζητεί η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας μετά τη δήλωσή του περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τη ΝΔ «ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

«Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας», ανέφερε εξάλλου την Τετάρτη η Συγγρού. 

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας δημοκράτης θα χαρακτήριζε ‘‘εκτροπή’’ μια αντικυβερνητική διαδήλωση... Πρόκειται για εθνικιστική αριστερά τύπου Μαδούρο και Τσάβες», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Πηγή: skai.gr