Κλείσιμο

Δυσφορία Μαξίμου για τη στάση της Βασιλικής Κατριβάνου

Τραυματισμένη από τη διαδικασία της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα την Κυριακή εξήλθε η δικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία, καθώς μπορεί το ν/σ να συγκέντρωσε επί της αρχής με 153 ψήφους, ωστόσο η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών Βασιλική Κατριβάνου καταψήφισε τα δύο άρθρα που αφορούν το νέο υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη δημιουργία του δημοσιονομικού κόφτη.

Η κίνηση της κ. Κατριβάνου
να καταψηφίσει τα δύο σημαντικά άρθρα προκάλεσε δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν ότι «θα πρέπει η ίδια να λάβει τις αποφάσεις της». Λίγο αργότερα η κ. Κατριβάνου ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Η κ. Κατριβάνου είχε εκφράσει από την Παρασκευή τη διαφωνία της προς υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μέσα στους διαδρόμους της Βουλής. Κάποιοι είχαν θορυβηθεί από το γεγονός ότι από την Πέμπτη απέφυγε να πάρει το λόγο τόσο στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια.

Τα τηλέφωνα της Βασιλικής Κατριβάνου, είχαν πάρει «φωτιά» ακόμα και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή στον δεύτερο όροφο της Βουλής και στο γραφείο του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, παρουσία και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, γίνονταν όλες οι συνεννοήσεις. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια είχε ξεκαθαρίσει πως θα παραιτηθεί. 

Μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής της ανέφερε ότι «εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας, ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι' αυτό και παραιτούμαι. Είναι, για μένα, ένα βαθύ πολιτικό και υπαρξιακό αδιέξοδο.» Την έδρα της αναμένεται να καταλάβει ο υπεύθυνος τύπου του συντονιστικού οργάνου για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κυρίτσης.

«Σημασία έχει πως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε», σχολίαζε πάντως κορυφαία κυβερνητική πηγή, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται πως δεν τέθηκε θέμα διαγραφής της, αφού άλλωστε επί της αρχής υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για όποιον δεν θέλει να προχωρήσει μαζί μας» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως, θέλουν να αφήσουν πίσω τα χθεσινά. «Σημασία έχει πως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε» σημείωσε η κυβερνητική πηγή.

Για την «πρώτη απώλεια μετά τη συνθηκολόγηση» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας την παραίτηση της κ. Κατριβάνου.
Πηγή: skai.gr