Κλείσιμο

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση είναι σε φάση «ψηφίζουμε ό,τι μάς φέρνουνε»

Πυρά κατά του πρωθυπουργού για την τακτική που ακολούθησε στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ εκτίμησε ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα ψηφίσουν ό,τι τούς δώσουν οι δανειστές.

«Ο κ. Τσίπρας ξέμεινε από χρήματα και ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει ό,τι τού δώσουν, το ίδιο θα συμβεί και την άλλη εβδομάδα (σ.σ στο Eurogroup της 24ης Μαΐου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Οι δεξιοί ήθελαν κόφτη, οι αριστεροί έφεραν δρεπάνι για να κόψει ό,τι εξέχει» παρατήρησε ακόμη.

«Οι ‘‘153’’ είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι τους λένε και ότι τούς επιβάλουν από το εξωτερικό...Είμαστε στη φάση του ‘‘ψηφίζουμε ό,τι μάς φέρνουνε’’ θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη» τόνισε σκωπτικά.

«Φεύγουν οι
επιχειρηματίες από την Ελλάδα όλοι χαίρονται, οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι, οι Κύπριοι» τόνισε ακόμη για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε δηκτικά και παλαιότερη δήλωση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ. «Ο κ. Καμμενος είχε πει ‘‘θα φύγω αν δεν τελειώσουν τα μνημόνια’’, η Ελλάδα υπογράφει νέας μνημόνια και κατρακυλάει» δήλωσε.

Όπως επισήμανε, για να προχωρήσει η χώρα χρειάζεται μια ριζική επαναστατική πολιτική, με μέτρα τομές όπως η απλούστευση του φορολογικού συστήματος.

«Τα προβλήματα θέλουν σύνθετες λύσεις, μελετημένες , η κυβέρνηση προχειρογραφεί, είδατε τι πήγε να γίνει στο Φάληρο, πήγαν να δώσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την αμμουδιά, ένα σημείο που μπορεί να αξιοποιηθεί το παραλιακό μας μέτωπο.... Αυτό καθρεπτίζει την αδυναμία τους να βρουν λύσεις» πρόσθεσε. «Για ποιο λόγο δεν έχει ανοίξει ακόμα η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη;» διερωτήθηκε ακόμη.

«Η Μερκελ ανέλαβε να λύσει για εμάς το πρόβλημα με τη συμφωνία με την Τουρκία, από πέρυσι τον Απρίλιο λέγαμε στο Ποτάμι για συμφωνία με την Τουρκία, αν είχε γίνει τα πράγματα θα ήταν πολύ ευκολότερα» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης για την προσφυγική κρίση.

«Χρειαζόμασταν
λίγα μέτρα και καλά που θα εφαρμόζουμε, όχι καθημερινά μέτρα ρεζέρβα» συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr