Κλείσιμο

Μεταμεσονύκτιο άγριο λεκτικό «μποξ» Άδωνι – Πολάκη για τις ΜΕΘ

Ολίγον από Φαρ Ουέστ ή καταγώγιο όπου οι «μάγκες» δίνουν ραντεβού για να εξηγηθούν έξω, θύμισε τα μεσάνυχτα η Βουλή, με ένα απίστευτο φραστικό επεισόδιο και πρωταγωνιστές τους «άσπονδους εχθρούς» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη, που έκλεισαν την πρώτη ημέρα συζήτησης του ασφαλιστικού/φορολικού νομοσχεδίου.

Ωσάν να ήταν μποξέρ σε ρινγκ οι δύο άνδρες επιδόθηκαν σε μια εκρηκτική φραστική αντιπαράθεση που κάθε λέξη έμοιαζε με μπουνιά στο στομάχι.

Τα αίματα άναψαν όταν πήρε το λόγο – ως τελευταίος ομιλητής – ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και εξοργισμένος από τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, απευθύνθηκε προσωπικά στον κο Πολάκη, προειδοποιώντας τον με έντονο ύφος ότι θα τον κλείσει φυλακή.

«Εσείς κύριε Πολάκη μην πολυμιλάτε. Ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Θα καταλάβει ότι λόγω της παρέμβασής σας στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ΜΕΘ και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Και τότε να δω τι θα ψηφίζουν τα ανθρωπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι έχετε διαπράξει κακούργημα. Οι μαγκιές σας μπορεί να περνάνε τώρα αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Έχεις διαπράξει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα», υπογράμμισε εμφατικά ο κος Γεωργιάδης.

Ο Παύλος Πολάκης σήκωσε το γάντι και μαινόμενος αντιγύρισε τις βαριές κατηγορίες στον γαλάζιο βουλευτή, υποστηρίζοντας ότι κακούργημα έχει διαπράξει ο ίδιος με την ιδιότητα του υπουργού υγείας.

«Κακούργημα έκαμαν αυτοί που την περίοδο 2012-14 επέτρεψαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σπαταλήσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ μαύρο χρήμα σε διαφημιστική δαπάνη για να έχουν ως πειθήνια όργανα τα ΜΜΕ», αντέτεινε ο κος Πολάκης, προσθέτοντας ότι ο ό ίδιος κι ο Ανδρέας Ξανθός έβαλαν το ΚΕΕΛΠΝΟ να διορίσει κόσμο με κριτήρια ΑΣΕΠ όταν επί τόσα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με μπιλιετάκια. Ρίχνοντας μάλιστα περισσότερο νερό στον μύλο της πόλωσης, συνέχισε: «
«Το μαύρο σύστημα που χτίσατε επί 30 χρόνια θα το αλλάξουμε. Τα στόματα ανοίγουν τώρα που έφυγε το γκαγκστερικό σύστημα και θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε δριμύτερος και μην αφήνοντας κουβέντα να πέσει κάτω σχολίασε σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους, ότι ο άνθρωπος που 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα έλεγε ότι «το ΝΑΙ είναι για τις κότες» και μετά είπε ΝΑΙ για να γίνει Υπουργός πάει πολύ να μιλάει για ηθική.

«Αν αυτό για τα Δ.Σ το λέτε λεβέντικα κι όχι ως συνήθως μάγκικα και μετά να κρύβεστε, να ζητήσετε εξηγήσεις από τον Κουρουμπλή. Γιατί λέτε ότι διόρισε απατεώνες. Πήρατε τους φακέλους των γιατρών στο γραφικό σας. Ο Υπουργός δεν έχει νομικό δικαίωμα να το κάνει. Αυτό που έκανες είναι για φυλακή. Αν δεν το κάνουν αυτοί θα το κάνουμε εμείς όταν έρθουμε. Σας το λέω να ζήσετε την ελευθερία σας όσο προλαβαίνετε. Δεν σας γλιτώνει κανείς ούτε οι μαγκιές σας», εξεμάνη ο κος Γεωργιάδης, ενώ χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη και «αγράμματο» αναφερόμενος στο νόμο για την πρωτοβάθμια υγεία.

Σε ένα κρεσέντο εκνευρισμού μάλιστα, επιτέθηκε με μεγαλύτερη σφοδρότητα ρωτώντας τον αναπληρωτή υπουργό: «Το βράδυ κοιμάστε κε Πολάκη ενώ κόσμος πεθαίνει επειδή δεν βρίσκει κρεβάτι στις ΜΕΘ γιατί εσείς παρανομήαστε;».

Το σκληρό ροκ μεταξύ των δύο διέκοψε προς στιγμήν ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες του κου Πολάκη ότι με υπογραφή του ίδιου και του Ευάγγελου Βενιζέλου 35 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στα ΜΜΕ αντί για εμβόλια για τη γρίπη και έγιναν πραγματικός μύλος.

Βάζοντας στην άκρη τους τύπους ευγενείας, απευθύνθηκε στον ενικό στον κο Πολάκη και με άγριο ύφος είπε: «Σου συνιστώ να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα. Στη δημοκρατία δεν φτουράς όσο και να βρίσεις. Έχουμε ματώσει, έχουμε υποστεί τους τραμπούκους κι έχουμε το μέτωπό μας καθαρό. Ή θα ζητήσει συγγνώμη ή θα σε ότι αφορά τους Εκοφίτες θα πάω στη Δικαιοσύνη».
«Τους χαρακτηρισμούς σας για Εκοφίτες τους επιστρέφω. Και το χεράκι να κουνάς αλλού, εκεί που σε παίρνει. Κι επειδή είσαι συκοφάντης κι είχατε συγκεκριμένη διαδρομή σας έστειλε ο λαός στη θέση που είστε τώρα», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη, που ολοκλήρωσε το μίνι αλλά σκληρό μπρα ντε φερ.
Η ατμόσφαιρα πάντως μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν εξαιρετικά ηλεκτρισμένη και η καταιγίδα που είχε ξεσπάσει δεν κόπασε με το μίνι «ματς» με τον κο Λοβέρδο.

Έτσι, η αντιδικία των δύο έληξε ακόμη πιο επεισοδιακά απ’ ότι ξεκίνησε. Με τον μεν υπουργό να επιμένει ότι είχε κάθε δικαίωμα να ελέγξει το αν διεξήχθη σωστά ο διαγωνισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ, ελέγχοντας τους φακέλους, τον δε κο Γεωργιάδη να φωνάζει «Φυλακή θα πας. Εκεί σου αξίζει» και κο Πολάκη να κουδούνι του ρινγκ να χτυπάει με τον κο Πολάκη να ωρύεται «εγώ θα ανοίξω120 κρεβάτια στις ΜΕΘ σε 25 μέρες και δεν θα παραιτηθώ. Εσύ να δούμε πού θα κρυφτείς».
Πηγή: skai.gr