Τόσκας: Οι χθεσινοί δαρμένοι μετανάστες θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές

Επέμεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ότι χθες οι σκοπιανοί αστυνομικοί έδρασαν στο δικό τους έδαφος και όχι στο ελληνικό.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, ο φράχτης έχει κατασκευαστεί δύο με τρία μέτρα πίσω από τη συνοριακή γραμμή, εντός σκοπιανού εδάφους και εκεί σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Απέφυγε να απαντήσει ωστόσο γιατί δεν υπήρξε αντίδραση στη ρίψη πλαστικών σφαιρών σε ελληνικό έδαφος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι πρόσφυγες και όσοι τους βοήθησαν, άνοιξαν τρύπες στον φράχτη,  σχολιάζοντας ωστόσο ότι οι σκοπιανοί άσκησαν υπέρμετρη βία.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες δεν θα πρέπει να επηρεάζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας και τα δικαιώματα των προσφύγων.

Καταδίκασε τη ρίψη πλαστικών σφαιρών από τους σκοπιανούς, σχολιάζοντας ότι οι χθεσινοί δαρμένοι μετανάστες θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές.

Ο υπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη για τη δράση των ΜΚΟ στην Ειδομένη, ενώ συμπλήρωσε ότι όπως του έχουν πει και οι κάτοικοι της περιοχής δεν διαπιστώνεται εγκληματικότητα εκ μέρους των προσφύγων στην περιοχή της Ειδομένης.

Αναφερόμενος γενικότερα στα προβλήματα με τους πρόσφυγες και τη δράση της Χρυσής Αυγής ο κ. Τόσκας είπε ότι η Αθήνα είναι ήρεμη το τελευταίο διάστημα και αυτό δε γίνεται ούτε τυχαία, ούτε από μόνο του.

«Θυμηθείτε, ήταν η Αθήνα τόσο ήρεμη άλλη περίοδο;» διερωτήθη χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα την Παρασκευή στον Πειραιά και την επίθεση χρυσαυγίτη σε δημοσιογράφο με σιδερόβεργα, απάντησε ότι τον δημοσιογράφο τον προστάτευσε αστυνομικός, προσθέτοντας ότι έχει εντοπιστεί και αναζητείται ο δράστης και τόνισε ότι οι δράστες των χθεσινών επεισοδίων στο λιμάνι συνελήφθησαν.

Ο κ. Τόσκας απέρριψε τον ισχυρισμό που εκφράστηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για αγαστή συνεργασία ΜΑΤ και χρυσαυγιτών λέγοντας ότι «όσο είμαι εγώ υπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει δώσει εντολή να μη συμμετέχουν αστυνομικοί με πολιτικά στις συγκεντρώσεις.
Πηγή: skai.gr