«Τόσκας - Καμμένος έλυσαν την παρεξήγηση για τη σίτιση των προσφύγων»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τετάρτη το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά την οποία λύθηκε η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις των δυο υπουργών σχετικά με τη συνδρομή του στρατού στη σίτιση των προσφύγων.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι και στη συνομιλία Τσίπρα - Καμμένου που προηγήθηκε λύθηκε η «παρεξήγηση».

Υπενθυμίζεται
ότι ο κ. Τόσκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων, αλλά στη συνέχεια ο κ. Καμμένος τον διέψευσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο στρατός δεν είναι κέιτερινγκ.» Ανάλογη δήλωση όμως είχε κάνει και ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κάνοντας λόγο για «απόλυτη συνεννόηση του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Τόσκα.»

«Είναι άλλο η ανθρωπιστική βοήθεια με την έννοια της αποστολής containers για την ενημέρωση των μεταναστών και των προσφύγων, τα οποία θα λειτουργήσουν για αυτό το λόγο, είναι άλλο η εξυπηρέτηση της Περιφέρειας Αττικής για να αποσταλεί υλικό και είναι άλλο η τροφοδοσία» αναφέρουν οι ΑΝΕΛ. 

Tην Πέμπτη, στις 11.30πμ, πραγματοποιείται στο Μαξίμου η πρώτη συνεδρίαση του νέου κυβερνητικού συμβουλίου για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα. 
Πηγή: skai.gr