Δυσκολίες εντός της Ε.Ε. για συμφωνία στο προσφυγικό «βλέπει» ο Νταβούτογλου

Για ύπαρξη δυσκολιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την εκπλήρωση των όρων που έχει θέσει η Τουρκία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης έκανε λόγο, πριν τη συνάντησή του με τους ευρωπαίους ηγέτες, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες εντός της Ε.Ε. [...] ως προς την εκπλήρωση αυτών των όρων [της τουρκικής πρότασης]», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

«Τις συζητήσαμε με την [γερμανίδα καγκελάριο] Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε την περασμένη εβδομάδα και με τον [πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου] Ντόναλντ Τουσκ όταν αυτός βρισκόταν στην Άγκυρα», τόνισε κατά την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία που θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια «ανοιχτή φυλακή» για τους μετανάστες.

«Δεν θα πρόκειται να δεχτούμε καμία πρόταση η οποία θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια ανοιχτή φυλακή μεταναστών. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό [...] Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή έκβαση για την Τουρκία, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τους μετανάστες», σημείωσε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters