Κλείσιμο

Καμμένος: Να παραιτηθεί σήμερα ο Μουζάλας – Έχει κάνει τραγικό έγκλημα

Επιμένει ο Πάνος Καμμένος στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες.»  

«Στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχουμε, ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας... Δεν πρόκειται να κάνω πίσω, έχει κάνει τραγικό έγκλημα» διεμήνυσε στο Mega. Το θέμα Μουζάλα θα τεθεί σε διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στην οποία δεν θα μετάσχει ο υπουργός Άμυνας ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τη σύσκεψη. 

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν 'γκάφες', υπάρχουν σφάλματα... ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί σήμερα, οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει τεραστία εθνική ζημιά, και από εμάς δεν είναι ανεκτό γιατί θα υπάρχει πλέον ένα βίντεο με έλληνα υπουργό που θα αποκαλεί τα Σκόπια ‘Μακεδονία’.»

«Ο Καμμένος στήριζε και θα στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι το τέλος, αλλά μερικές κόκκινες γραμμές δεν παραβιάζονται» πρόσθεσε.

Ο υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι μίλησε χθες Τρίτη το βράδυ με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε, καθώς δεν είχε δει τις δηλώσεις Μουζάλα. Ο πρωθυπουργός τού απάντησε «θα το δούμε.» «Θα μιλήσουμε και πάλι σε λίγο» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας. Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε κατόπιν με τον αναπληρωτή υπουργό.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι συγκαλεί εκτάκτως αύριο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για το θέμα, ενώ συνέδεσε την παραίτηση Μουζάλα με τις παραιτήσεις των Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλου Χαικάλη, λέγοντας ότι «εμείς ως ΑΝΕΛ πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να στηριχτεί αυτή η κυβέρνηση».

Σε διορθωτική δήλωσή του στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, ο αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής απολογήθηκε για το λάθος του, κάνοντας λόγο για «γκάφα». Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού ζήτησε η Νέα Δημοκρατία
Πηγή: skai.gr