Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης για τον τούρκο καναλάρχη

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του καναλάρχη Aτζούν Ιλιτζαλί στον τουρκικό Τύπο ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και ότι θα ανοίξει νέο κανάλι στην Ελλάδα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση στο θέμα.

«Εάν είναι
ακριβή τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει πολλές εξηγήσεις να μας δώσει με κυρίαρχη την εξής. Μέσα σε ποιο θεσμικό πλαίσιο ο πρωθυπουργός Ελλάδας μιλά με ξένους, και ειδικά με τούρκους υπηκόους, όσον αφορά την χορήγηση αδειών ελληνικών καναλιών;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Κανείς δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί με τίποτα από επιλογές πρωθυπουργού και ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτό. Ο πρωθυπουργός πρέπει να βγει και να δώσει εξηγήσεις. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καθημερινά προβλήματα με τη γείτονα χώρα, η ενημέρωση να τα καλύπτει πολλές φορές, και εμείς να χαρίσουμε την ενημέρωση στους Τούρκους» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η κυβέρνηση να σταματήσει το αλισβερίσι για τις άδειες και να πάνε οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ» τόνισε από τη μεριά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

«Να μην τολμήσει να κλείσει κανάλια για να έρθει κάποιος τούρκος και να πάρει άδεια εθνικής εμβέλειας» προειδοποίησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διέψευσε τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. 
Πηγή: skai.gr