ΝΔ: Αυξημένη η συμμετοχή των ψηφοφόρων (upd 5)

Ομαλά εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7.00 το βράδυ αλλά σε όσα εκλογικά τμήματα υπήρξαν ουρές ψηφοφόρων δόθηκε παράταση περίπου μιας ώρας.

Λίγο μετά τις 23:00 αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου, μία ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή.

Σε εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας πάντως, ομάδα αντιεξουσιαστών - περί τα 15 άτομα - εισέβαλε και κατέστρεψε την κάλπη καθώς και το εκλογικό υλικό, φωνάζοντας συνθήματα. Ωστόσο η διαδικασία συνεχίστηκε και εκεί κανονικά.   

Μέχρι τις 10:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες ενώ είχαν ξεπεράσει τις 100.000 στις 13:00. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μέχρι τις 14.00 είχαν ψηφίσει περίπου 225.000 ψηφοφόροι και εκτιμούν ότι τελικά η συμμετοχή θα φτάσει περίπου τους 350.000 ψηφοφόρους.

Από αυτό προκύπτει ότι θα ψηφίσει τελικά περίπου το 80-85% σε σχέση με τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «η Δευτέρα θα βρει τη ΝΔ ενωμένη αλλά και ανανεωμένη». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ψήφισε στην Αθήνα αργότερα, ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η εκλογική διαδικασία. Από εκεί διεμήνυσε πως:«Η ΝΔ από αύριο θα ξεκινήσει μία νέα πορεία».



Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε στις 9.55 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.
 

Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο προκάτοχος του Βάκης Φραντζής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.



Η παράταξη πάλεψε, δικαιώθηκε και κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα, ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ψήφισε στην Κηφισιά.  



«Από αύριο το πρωί θα δουλέψουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, σκληρά, προκειμένου να ξανακάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα συνομιλεί με την κοινωνία. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει σύντομα μια ρεαλιστική και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε τη χώρα από την επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε ξανά την ελπίδα στην Ελλάδα και τους Έλληνες», δήλωσε από πλευράς του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος προσήλθε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο, που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ. Στην είσοδο τον περίμεναν υποστηρικτές του που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.


Πηγή: skai.gr